Praat mee in ‘Beroepsbeeld on Tour’

3 juni

Beroepsbeeld Leraar nodigt jullie van harte uit om mee te denken en te praten over jullie beroep. Zij trekken het land in om leraren en docenten samen te brengen en in gesprek te gaan over thema’s die het Beroepsbeeld Leraar vormen. Dit is jouw kans om je stem te laten horen en mee te praten over de toekomst van het beroep leraar.

Wat houdt jullie vak in essentie in? Waar zijn jullie trots op? Wat is jullie wezenlijke rol in de school? Wat is eigenlijk geen onderdeel van het vak, terwijl jullie er wel mee worden belast?

Input voor deze inspirerende en interactieve bijeenkomsten zijn de opbrengsten van het ‘verhalend onderzoek’, een online onderzoek waarin zij alle leraren en docenten uit het po, vo, so en mbo in Nederland hebben gevraagd wat de kern van het leraarschap is. De bijeenkomsten worden ingeleid door experts en met verhalen van leraren.

Samen willen zij tot een beroepsbeeld voor leraren en docenten komen waarin leraren zich herkennen en dat beschreven is vanuit de praktijk. Hoe het echt is om leraar te zijn, niet hoe het door anderen wordt gezien. Met dit beroepsbeeld willen zij de samenleving laten zien wat jullie werk inhoudt, wat het vraagt aan kennis en kunde, wat de waarde ervan is en wat er nodig is om dit beroep in al zijn rijkheid te kunnen blijven doen en ontwikkelen. Een realistisch, gezamenlijk gemaakt beroepsbeeld helpt bovendien eigen rollen, doelen en ontwikkelmogelijkheden te formuleren. En het laat toekomstige leraren en anderen zien wat er aantrekkelijk en belangrijk is aan het beroep en hoe het zich ontwikkelt.

Zij organiseren bijeenkomsten verspreid over het hele land. Bekijk naar welke plaatsen ze komen en meld je aan voor een van deze bijeenkomsten!
 

Programma

15.30   Welkom en toelichting op het Beroepsbeeld Leraar
16.00   Expositie van verhalen en ‘rode draden’ uit het verhalend onderzoek
16.30   Dialoog over de essentie van het beroep
17.00   Een hapje, drankje en een informele ontmoeting met elkaar
17.30   Conclusies en afsluiting

Kun je niet aanwezig zijn in juni of juli? Geen zorgen, meld je via hetzelfde formulier alvast aan voor de bijeenkomsten in augustus en september.
 

Vragenlijst Beroepsbeeld – invullen kan tot 11 juni

Vul de vragenlijst voor het verhalend onderzoek in als je dat nog niet gedaan hebt en laat het beroep door jouw ogen zien!

Voor vragen en/of opmerkingen over Beroepsbeeld Leraar en de bijeenkomsten kun je mailen naar hallo@beroepsbeeldleraar.nl.

Bronvermelding
  1. Beroepsbeeld Leraar
Nieuws