Vraag 25

Antwoord:

Door: van Garderen | Datum: Maandag 24 mei 2021, 23:56 uur

voor het vierde punt moet de tweede grafiek gebruikt zijn, dat kan wel door bijvoorbeeld een streepje op de juiste plek

 

Door: Huub Franzel | Datum: Woensdag 26 mei 2021, 11:13 uur

Ik vind deze vraag het lastigst na te kijken. Ik heb veel leerlingen die de gemiddelde vertraging bepalen zoals het voorbeeld in de notulen van de landelijke vergadering. Als ze dan ook de tijdsduur opschrijven die daar bij hoort (meestal iets in de orde van 1,4 s) en ze trekken op basis hiervan een consequente conclusie, hoeveel punten mag ik dan geven?

1e bolletje? wel a=ΔvΔt gebruikt maar niet van het rechte stuk en niet van een raaklijn (= completerenfout?).

2e bolletje? niet gescoord want niet van het rechte deel

3e bolletje? zie eerste bolletje: geen raaklijn c.q. rechte stuk gebruikt.

4e bolletje? wel

Ik heb de neiging om hier 2 punten te geven (1e + 4e bolletje). Of is dat het 3e + 4e bolletje? want een versnelling en een tijdsduur bepaald en opschreven met juiste eenheden.

Als je maar 1 punt geeft is dat  3 punten aftrek voor de enkele fout dat de gemiddelde versnelling is bepaald i.p.v. de maximale versnelling.

Door: van Garderen | Datum: Woensdag 26 mei 2021, 11:45 uur

maar wat hebben ze dan beter gedaan dan het voorbeeld uit het landelijk verslag? In ieder geval een tijd genoemd. Dus de bepaling niet afmaken is gevolg van 2e bollejte dus hier zou je het derde bollejte als consequentie kunnen geven.

Ik vond het zelf nogal streng om het eerste bollejte niet te geven, ze hebben toch de formule gebruikt? Maar feitelijk niet van de raaklijn, dus geen inzicht in die steilheid dus akkoord. In jouw geval zou ik het derde en vierde bolletje geven

Door: Huub Franzel | Datum: Woensdag 26 mei 2021, 12:58 uur

Inderdaad, wat er in de notulen staat is wel erg streng.

Dus in mijn voorbeeld wel 2 punten maar niet voor het 1e bolletje. Dan is automatisch het gevolg dat lln die dit doen en niet explicitiet opschrijven wat de tijdsduur is (met eenheid) maar 1 punt krijgen want dan is niet gecompleteerd. Het voorbeeld in de notulen klopt dan dus.

Bedankt voor je reactie!

Door: Carin Heere-Alkemade | Datum: Zaterdag 29 mei 2021, 11:32 uur

Begrijp ik goed dat bij a=Δv/Δt  van de verbindingkoorde en het noemen van de daarbij behorende Δt (goed afgelezen) bol 3 gegeven mag worden? Had ik ook zo gedaan maar zie het in m'n 2e correctiewerk weer niet.