NLT

"Exacte voorbereiding op de wereld van morgen"
 

Sectie NLT

Alle NVOX-artikelen over nlt

Klik hier voor een overzicht met alle NVOX-artikelen over nlt.

 

De Sectie NLT

De bestuurssectie van de NVON, de Sectie NLT richt zich op ondersteuning, behoud en onderhoud van het vak en van interdisciplinair bèta-onderwijs in het algemeen. Om dat te realiseren, inventariseert de Sectie NLT onder de leden van de NVON de verbeterpunten. Deze worden gecommuniceerd naar de Regionale Steunpunten. Vandaaruit worden nieuwe modules ontwikkeld en bestaande aangepast. Ook wordt voert de Sectie NLT overleg over nieuwe ontwikkelingen in het bèta-onderwijs met de Vereniging NLT.

 

Sinds de oprichting van de Vereniging NLT  in april 2016, waarin nu, maart 2021, 205 nlt-scholen zijn vertegenwoordigd, heeft de Sectie NLT zich op een nieuwe werkwijze beraad om met de leden te communiceren over vakontwikkelingen en interdisciplinair bèta-onderwijs.

Leden van de Vereniging NLT en andere geïnteresseerden kunnen zich op de hoogte laten stellen van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het vak nlt en interdisciplinair bèta-onderwijs via nlt-sectie@nvon.nl. Daarnaast kunnen zij daar hun opmerkingen, verbeterpunten en nieuwe inzichten kwijt. De opmerkingen die de Sectie NLT zo ontvangt kunnen tijdens het sectieoverleg geagendeerd worden.

De Sectie NLT brengt de leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de website. Verder vertegenwoordigt de Sectie NLT de aangesloten nlt-docenten in het verenigingsbestuur.

 

Samenstelling Sectie NLT

Henry van Bergen (voorzitter), Rob Diependaal, Mart Mojet en Andre Linnenbank.

Alle leden met interesse voor interdisciplinair bèta-onderwijs kunnen in contact treden met de Sectie NLT via nlt-sectie@nvon.nl. Dat kan ondermeer zijn over ontwikkelingen van het vak nlt, ontwikkelingen van nieuwe en bestaande nlt-modules. Daarnaast valt te denken aan integratie van vakgebieden op een school of het leggen van contacten ten behoeve van het onderwijs met de overheid, het bedrijfsleven en/of niet-gouvernementele organisaties.

Het verslag van de NLT-conferentie van 11 februari 2021, vindt u hier.

De bundel van tien jaar nlt-artikelen kunt u hier openen.

De uitgangspunten van de Sectie NLT vindt u hier: Missie, Visie en beleidsdoelen sectie NLT

U kunt de sectie benaderen via nlt-sectie@nvon.nl

 

Uitslag enquête/raadpleging onder nlt-docenten m.b.t. nlt in coronatijd

Om nlt-docenten te ondersteunen bij hun werk in de Corona-crisis, heeft de Sectie NLT van de NVON een enquête uitgeschreven onder de NVON-leden die bij hun inschrijving hebben aangegeven dat ze belangstelling hebben voor, of lesgeven in, nlt. Van de ca. 500 collega’s hebben 24 gereageerd. De enquête kan dus niet kwantitatief geanalyseerd worden, maar er zijn wel tips & trucs en good practices naar voren gekomen waar een nlt docent/sectie zijn voordeel mee kan doen.

Klik hier voor de complete uitslag en de tips / good pactices.

 

Alle NVOX-artikelen over nlt

Klik hier voor een overzicht met alle NVOX-artikelen over nlt.

Over NVON

Over NVON

  • Voor hoogwaardig en beter onderwijs
  • Partner voor de professionele docent
  • Service en verdieping
Ja, ik doe mee
Word nu lid van de NVON
Ik doe mee!
Experiment

Heb jij nog goede experimenten voor onze website?

Deel ze met vakgenoten