Vraag 17

Vraag 17

Door: Ad Mooldijk | Datum: Woensdag 10 mei 2017, 18:56 uur

Uw commentaar

Antwoord:

Door: Erwin van Ballegoij | Datum: Maandag 22 mei 2017, 15:52 uur

Wat doen jullie bij een vraag (zoals 17 en 26) waar een deelscore wordt toegekend aan de 'berekening van de molaire massa van ...'?

Een aantal van mijn leerlingen hebben alleen een (min of meer) juiste uitkomst gegeven, maar geen berekening. Ik redeneerde dat deze leerlingen deze deelscore dan niet verdienden. Ik zag dat de collega, waarvoor ik de tweede correctie doe, dat door de vingers heeft gezien. Toen ik op mijn werk mijn collega van de parallelklassen daarover raadpleegde, zei ze dat je daar geen punt voor hoeft af te trekken, omdat in de voorbeeld berekening deze molaire massa ook niet berekend wordt, maar gewoon gegeven. Dit lijkt me niet in de geest van het antwoordmodel. Waarom staat daar 'bereking van de molaire massa van ...' in plaats van zoiets als 'gebruik maken van de molaire massa van ...'?

Hoe denken jullie hierover?

Door: Wouter den Boer | Datum: Maandag 22 mei 2017, 21:55 uur

Het antwoord correct geeft al aan dat de berekening van deze kleine stap ook correct gedaan is. Ieder klein foutje in de berekening zou direct een ander antwoord opleveren en dus dit punt niet. Dus hoeft de berekening niet.

Misschien zouden ze het moeten veranderen in "gebruik maken van de molaire massa van....., die ...... is"