Algemeen

Algemeen

Door: Ad Mooldijk | Datum: Donderdag 20 april 2017, 20:55 uur

Hier kunt u uw opmerkingen over het examen in het algemeen kwijt

Heeft u opmerkingen bij bepaalde opgaven, Kijk dan of deze al bij de onderwerpen staat, maak deze anders aan.

Antwoord:

Door: Pluim | Datum: Woensdag 24 mei 2017, 20:37 uur

Digitaal examen NaSk1 VMBO-K:

Diegenen die de examens nask1 VMBO-K ontwerpen voor de digitale afname verdienen een compliment over de gemaakte vragen.

Er komen steeds meer open rekenvragen in voor, waarbij leerlingen zelf veel moeten berekenen en noteren. Best een moeilijk examen met veel uitdaging.

Wanneer leerlingen een goede oplosstrategie hanteren, door te werken met methode gegeven / gevraagd / oplossing komen de leerlingen, die minder snel typen of vaardig zijn met ict in tijdsgebrek. De leerlingen moesten op het laatst het examen afraffelen.

Het examen wiskunde duurt 120 minuten en bij nask1 90 minuten. Ik constateer samen met mijn leerlingen met nask1 en wiskunde het merkwaardig te vinden dat ze bij nask1 minder tijd krijgen. Een half uur korter en meer vragen beantwoorden bij nask1, dat is echt jammer voor zo'n mooi opgezet digitaal examen.

Welke ervaringen zijn er bij jullie dit jaar?

Door: van de Velde | Datum: Zaterdag 26 januari 2019, 19:07 uur (Bewerkt op: 26-01-2019 19:10)

Ik bemerk bij mijn KB-leerlingen geen tijdgebrek. Ook niet bij leerlingen met dyslexie, Het was de afgelopen jaren maar eens af en toe een enkeling uit dat deel van de groep die zelfs maar een deel van de extra tijd gebruikte. 

Het zijn dan wel meer vragen (een stuk of 40 t.o.v. de stuk of 25 bij wiskunde) maar de meeste zijn véél sneller te beantwoorden. Voor natuurkunde hoeven ze geen 20 volledige berekeningen te gaan uittypen zoals bij wiskunde.