Vraag 26

Antwoord:

Door: van Garderen | Datum: Donderdag 16 mei 2019, 19:57 uur

C: dat wordt anders als de leerling gelijk fout omschrijft en de formule uit BINAS niet eerst heeft genoteerd.

Door: Kortstra | Datum: Donderdag 16 mei 2019, 20:20 uur

Een leerling van mij gaat met de formule G uitrekenen. Hij maakt hierbij een fout bij de waarde voor R dus dat komt niet uit.
De methode is echter wel goed, maar hoe ga je dan om met de eerste deelscore want voor G heeft hij dius geen waarde ingevuld.

Door: van Garderen | Datum: Donderdag 16 mei 2019, 22:15 uur

2.3.3 alternatieve methode dus zelf analoog aan de bolletjes. in ieder geval rekenfout, maar hij moet dan toch ook met G vergelijken en die uit de tabel halen? Als dat is gedaan staat er op de rekenfout na een prima antwoord.

 

Door: Ellen van Leeuwen | Datum: Zondag 19 mei 2019, 15:28 uur

Bij deze vraag heb ik een leerling die als volgt antwoordt:

In binas 30 f staat dat een geostationaire satellietbaan tussen 20000 km en 40000 km ligt. Die 36000 km ligt ertussen dus het is geostationair.

Nu ben ik geneigd dit goed te rekenen want sysnat zegt bij toon aan vragen dat de ll het volgende moet doen: je laat aan de hand van een berekening of redenering zien of iets correct is. Je laat zien welke stappen je hebt gezet en welke formules en principes je hebt toegepast en welke gegevens je gebruikt hebt. In je antwoord moet de conclusie staan. 

Zij redeneert met gegevens uit binas en trekt de juiste conclusie. 

Iemand een mening hierover?

 

Door: Koole | Datum: Maandag 20 mei 2019, 00:10 uur (Bewerkt op: 20-05-2019 00:17)

@Van Leeuwen Het antwoord van deze leerling lijkt me geen 4 punten waard. Zij gaat voorbij aan het feit dat een geostationaire satelliet zich op een specifieke hoogte boven het aardoppervlak bevindt (in de opgave afgerond op 36000 km, vereenvoudigd tot een eenparige cirkelbeweging). Die hoogte kan niet nauwkeurig worden afgelezen in tabel 30F van Binas, zodat het met deze bron niet mogelijk is om te bepalen of Elysium zich in de geostationaire baan bevindt.

In de door u weergegeven beschrijving van hetgeen vereist is bij een vraag "Toon aan..." ontbreekt het onderscheid dat tegenwoordig wordt gemaakt tussen "Toon aan dat" en "Toon aan of". Zie bijlage 3 van de syllabus en de opmerkingen van Van Garderen in deze draad en elders. Bij vraag 26 hoeft de leerling geen conclusie te vermelden, zodat de conclusie geen punt oplevert. Voor het antwoord van deze leerling zou ik geen punt geven.

Door: van Garderen | Datum: Zaterdag 25 mei 2019, 14:47 uur

Er is niets aangetoond, het staat alleen in BINAS. Ik vind het geen punten waard.