<title>NVON</title>

NVON op locatie Astron

‘Knallende sterren’

Wil je meer weten over het heelal en wat er gebeurt met restanten van ontplofte sterren?  Ga dan op vrijdag 13 mei a.s.mee op excursie naar Astron, het Nederlands Instituut voor radioastronomie in Dwingeloo. We nemen een kijkje in de werkplaats en brengen een bezoek aan de gigantische radiotelescoop die hier staat opgesteld. Vervolgens legt Astron ons uit hoe we zelf aan de slag kunnen met dit onderwerp tijdens een praktijkopdracht bij natuurkunde of nlt. Schrijf je hier in. Er is slechts plek voor 30 deelnemers. Leden gratis, niet-leden € 35.

Datum en programma
Vrijdag 13 mei 2022

  • 12.30 uur: optionele lunch (met brainstormsessie)
  • 13.30 uur: rondleiding door de werkplaats en een bezoek aan de Dwingeloo radiotelescoop
  • 14:15 uur: lezing over wat ASTRON doet en welke technieken wij hiervoor ontwikkelen en gebruiken
  • 14:45 uur: zelf aan de slag met het project Dwingeloo live
  • 16:15 uur: einde

 

Doelstelling

Wil je leerlingen laten onderzoeken wat er gebeurt met restanten van ontplotfte sterren?  Ga dan op vrijdag 13 mei a.s. mee op excursie naar Astron, het Nederlands Instituut voor radioastronomie in Dwingeloo. We nemen eerst een kijkje in de werkplaats en brengen een bezoek aan de gigantische radiotelescoop die hier staat opgesteld. Vervolgens legt Astron ons uit hoe we zelf aan de slag kunnen met het project Dwingeloo live tijdens een praktijkopdracht bij Natuurkunde of NLT.

 

Doelgroep

Docenten Natuurkunde en NLT.

Maximaal 30 deelnemers

 

Begeleiding:

De rondleiding wordt verzorgd door Astron.

 

Lesmateriaal en studiebelasting:

Tijdens de excursie krijg je leerlingenhandleiding plus een webinterface voor data-analyseuitgereikt.Je dient zelf een laptop mee te nemen met excel er op. De totale studiebelasting is in totaal 3 uur.

Kosten

NVON-leden: gratis

niet-leden: €35,-

Inschrijven

Via deze link.

 

Adres:

Astron
Oude Hoogeveensedijk 4
7991 PD Dwingeloo

Wil je meer weten over Astron? Klik dan hier.