New Scientist Cosmos boekenprijs 2021

12 januari

New Scientist en de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) organiseren dit jaar voor het eerst een pilot versie van de Cosmos Boekenprijs. Doel is om hiervan een jaarlijks terugkerend nationaal event te maken. Samen met leerlingen, docenten en een vakjury wordt bepaald wat het beste populairwetenschappelijke bèta boek is van 2021. Voor deze pilot zoeken we enthousiaste docenten en vooral ook leerlingen.

Wat is de bedoeling? 

New Scientist selecteert een groep scholieren uit Nederland (havo, vwo, gymnasium, mbo 3 en 4), leeftijd 15-18 jaar. Zij worden gevraagd om in een halfjaar tijd vijf populairwetenschappelijke boeken te lezen.
Op 1 maart start de pilot en krijgen de scholieren de boeken gratis opgestuurd. Uit deze vijf boeken kiezen ze gezamenlijk een top-3. New Scientist zal de stemmen inventariseren en komt op school op bezoek met een van de auteurs. 
Uiteindelijk wordt in oktober 2022 bekendgemaakt wie volgends de leerlingen en volgens een vakjury het beste populairwetenschappelijke boek heeft geschreven. De leerlingen worden uitgenodigd voor de feestelijke avond en krijgen als dank een tegoedbon.
Meer informatie bij Maureen Voestermans mvoester@nikhef.nl of Jim Jansen jim@newscientist.nl

Nieuws