Klein leven, grote impact; Microben bepalen onze wereld

10 juli

Bezoek gratis de ARTIS-Micropia experience ter gelegenheid van 150 jaar Gist in Delft Van 12 september t/m 14 december 2019 – Wateringseweg 1, 2611 XT  Delft Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur

Vanaf september 2019 viert DSM in Delft 150 jaar productie en innovaties op basis van biotechnologie en daarom komt ARTIS-Micropia naar Delft!

Bezoek gratis deze spectaculaire en educatieve ARTIS-Micropia experience en ook de historische tentoonstelling in het monumentale Grote Kantoor van DSM in Delft. Ook te bezoeken door scholen, zowel voor basisonderwijs (vanaf groep 7) als voor het voortgezet onderwijs.

 

De onzichtbare wereld van microben. Leer hoe ze jou en de wereld beter en gezonder kunnen maken

Microben zijn de kleinste en machtigste organismen op onze planeet. We kunnen veel van ze leren. Over onze gezondheid, alternatieve energiebronnen en wie weet wat nog meer. We staan nog maar aan het begin van een tijdperk van grote revolutionaire ontdekkingen in de microwereld.

De ARTIS-Micropia experience maakt de wereld van micro-organismen zichtbaar. Aan de leerlingen wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd welke rol microben spelen bij de productie van bijvoorbeeld voedsel, zuivel en drank. Zo kunnen ze bijvoorbeeld met een joystick produkten selekteren op een lopende band en daarover vragen beantwoorden. Ook leren ze hoe microscopisch kleine organismen grote wereldproblemen kunnen oplossen, zoals voedseltekort, klimaatverandering, schaarste aan fossiele brandstoffen, milieuverontreining en uitbraak van ziektes.

 

Gist in Delft – al 150 jaar de bakermat van betekenisvolle innovaties

Maak een reis door de tijd. Kijk en luister naar de verhalen vanaf de oprichting van de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in 1869 door aartsvader Jacques van Marken, het ontstaan van bakkersgist, de ontwikkeling van fermentatie naar biotech tot aan het ontstaan van de Biotech Campus Delft.

 

Voor meer informatie, bezoek onze website www.150jaarGist.nl. Hier kunnen ook scholen zich aanmelden voor een bezoek.

DSM en ARTIS-Micropia kijken uit naar jullie komst. Dus graag tot ziens!

MICROPIA_DELFT_ONLINE.pdf
Nieuws

Gerelateerd nieuws

Terug naar overzicht