Bedenkt jouw school de beste oplossing voor uitdagingen in de stad van de toekomst?

16 mei

Kunst- en techniekwedstrijd Artcadia gaat weer van start. Bij deze gratis onderwijswedstrijd worden leerlingen van 2 havo/vwo uitgedaagd om op een creatieve manier oplossingen te zoeken voor de dringende problemen waar de stad van de toekomst mee te maken krijgt. De hoofdprijs is een fantastische reis naar een Europese stad! Doe ook mee en schrijf je school in.

Stel je voor, je leeft in het jaar 2080. De stad, zoals je die in het begin van de 21e eeuw kende, bestaat niet meer. Hoe leven we met elkaar? Hoe ziet ons vervoer eruit? Hoe gaan we om met gebouwen, de ruimte, het water en ons milieu? Met deze vragen en uitdagingen gaan leerlingen aan de slag.

 

Afgelopen jaar deden 130 scholen uit Nederland en België mee en werd vakoverstijgend gewerkt aan praktische oplossingen voor de stad van de toekomst. De ideëen van leerlingen varieerden van duurzame drones in plaats van loodsboten in de Westerschelde tot een systeem waarbij bacteriën plastic afbreken en leven van de koolstof die aanwezig is in de plastics.

 

De grote winnaar was ZEETEELT, van de Belgische Tuinbouwschool uit Melle. Inschrijven voor Artcadia kan tot 5 juli 2019, via www.artcadia.nl.

 

Deelname is gratis. De nieuwe editie start in de eerste week van het nieuwe schooljaar.

 

Nieuwsgierig naar eerdere projecten? Of wil je meer informatie? Kijk op www.artcadia.nl

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Terug naar overzicht