MICRO:BIT

2 november

De MICRO:BIT is een minicomputer die wereldwijd verspreid gaat worden onder scholieren. Nederland is een van de eerste landen waar het apparaatje, dat bedoeld is om kinderen de basis van programmeren bij te brengen, beschikbaar zal komen. In het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels een miljoen MICRO:BIT’s uitgedeeld aan scholen door de MICRO:BIT Educational Foundation. Deze stichting wordt gesteund door grote techbedrijven zoals ARM, Microsoft en Samsung. DevLab Academy is de stichting die deze uitrol in Nederland realiseert in samenwerking met NXP, ASML en Philips. FLOT is partner bij het ontwikkelen van het lespakket om met de MICRO:BIT aan de slag te gaan in de klas. Deze cursus laat je kennismaken met de mogelijkheden van de MICRO:BIT en de lespakketten.

Inhoud

De MICRO:BIT laat zich eenvoudig programmeren in een omgeving die direct op internet beschikbaar is. De gebruiksvriendelijkheid van deze omgeving is opmerkelijk. Zonder kennis van programmeren is het mogelijk om tot succeservaringen te komen. Er zitten ook verschillende functionaliteiten op de MICRO:BIT die eenvoudig aangesproken worden om tot nog leukere ontwerpen te komen. Deze cursus laat je kennismaken met de mogelijkheden van de MICRO:BIT en de lespakketten. Bij deelname aan de cursus ontvang je vijftien MICRO:BIT’s en het lesmateriaal. Er wordt van je verwacht dat je tussen de cursusbijeenkomsten de tijd neemt om met leerlingen aan de slag te gaan.

Voor wie?

De cursus is voor bètadocenten en toa’s, werkzaam in het tweedegraads gebied, domein Mens en Natuur, die ontwerpopdrachten met leerlingen uitvoeren. Toa’s hebben meer aan de cursus als ze een docentcollega meenemen.

Cursusdata

Er zijn drie bijeenkomsten van drie uur op donderdag. Er zijn twee startmomenten.

2 november 2017 - lestijd: 17.30-20.30 uur

  • 2 november 2017
  • 30 november 2017
  • 7 december 2017

Kosten

De kosten bedragen € 715.

Certificering

Bij deelname aan alle bijeenkomsten ontvangt de deelnemer een certificaat dat binnenkort door het Lerarenregister erkend is.

Aanmelden en meer informatie:

Klik hier

Datum

Donderdag, 2 november 2017

Tijd

15:00 tot 20:00
Agenda

Gerelateerde evenementen

Terug naar overzicht