Effectief Praktisch Werk (Fontys)

1 februari

Veel leerlingen in het vmbo vinden practicum het leukste onderdeel van hun lessen in de exacte vakken. De vraag is alleen of ze er voldoende van opsteken. Voor leerlingen is een practicum vooral iets wat je doet. Het achterliggende leerelement verdwijnt voor hen vaak naar de achtergrond. Deze cursus werkt aan het verhogen van de effectiviteit van de practica waardoor de kwaliteit van het praktisch werk verbetert.

Inhoud

De cursus geeft docenten handvatten om waarneembare verschijnselen, door middel van praktisch werk, te koppelen aan de begrippen en ideeën die leerlingen in de theorielessen leren. We gaan practica analyseren op effectiviteit en op basis daarvan herontwerpen en testen in de klas. Verzoek is om practica die nog niet goed werken mee te nemen. Tussen de derde en vierde bijeenkomst gaan we die bespreken.

Voor wie?

De cursus is voor docentenduo’s en toa’s van de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie, NASK en domein Mens en Natuur in het tweedegraads gebied.

Cursusdata

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 17.30- 20.30 uur:

1 februari 2018

  • 1 februari 2018
  • 8 maart 2018
  • 15 maart 2018
  • 5 april 2018

Kosten

De cursus kost € 300,- voor NVON-leden* en € 365,- voor niet-leden.

*Na aanmelding vragen wij via e-mail je lidmaatschapsnummer op, zodat wij de eventuele korting kunnen verwerken in de cursuskosten.

Certificering

Bij deelname aan alle bijeenkomsten ontvangt de deelnemer een certificaat dat door het Lerarenregister erkend is.

Aanmelden en meer informatie

https://fontys.nl/Professionals-en-werkgevers/Opleidingen-en-cursussen/Effectief-Praktisch-Werk.htm

Datum

Donderdag, 1 februari 2018 om 15:00

Tot

Donderdag, 5 april 2018 om 20:30
Agenda