Effectief Praktisch Ontwerpen (Fontys)

8 februari

Deze 4-delige cursus geeft docenten handvatten om ontwerpopdrachten te analyseren op effectiviteit en op basis daarvan herontwerpen te creëren en te testen in de klas.

 

Leerlingen in het vmbo krijgen bij steeds meer vakken ontwerpopdrachten. Veel leerlingen vinden dit leuk om te doen. De vraag is alleen wel of ze er voldoende van leren. Voor leerlingen is het maken van een product niet altijd iets waarbij je nadenkt. Het ontgaat ze vaak wat het achterliggende leerdoel is van het ontwerpen. Deze cursus werkt aan het verhogen van de effectiviteit van de ontwerpopdracht waardoor de kwaliteit van de opdracht verbetert.

De cursus geeft docenten handvatten om ontwerpopdrachten te analyseren op effectiviteit en op basis daarvan herontwerpen te creëren en te testen in de klas. Verzoek is om ontwerpopdrachten, die nog niet goed werken, mee te nemen. Deze worden tijdens de derde en vierde bijeenkomst besproken.

De cursus is voor docentenduo’s en TOA’s in het domein Mens en Natuur die ontwerpopdrachten met leerlingen uitvoeren in het tweedegraads gebied.

Cursusdata:

  • 8 februari 2018
  • 1 maart 2018
  • 29 maart 2018
  • 12 april 2018

De kosten bedragen €300,- voor NVON-leden en €365,- voor niet-leden.

Bij deelname aan alle bijeenkomsten ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. Voorwaarden zijn aanwezigheid en actieve participatie tijdens de bijeenkomsten.
Voor deze cursus staat een aanvraag uit bij Register Leraar om opgenomen te worden.

Om u aan te melden voor de cursus Effectief Praktisch Ontwerpen klikt u hier

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het FLOT-academie:
Tel: 088 5071 766
E-Mail: flotacademie@fontys.nl

Datum

Donderdag, 8 februari 2018 om 17:00

Tot

Donderdag, 12 april 2018 om 20:00
Agenda